Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Hoe werkt de startblokken banner?

Op de homepagina (en soms ook op vervolgpagina's) vind je vaak blokken die doorlinken naar een andere pagina op jouw website. De blokken noemen we 'startblokken', deze blokken helpen jouw bezoeker om door te klikken naar een volgende pagina.

Naast de homepagina heb je ook meerdere vervolgpagina's. De vervolgpagina's in het menu zijn je 'hoofdpagina's' en alles wat onder deze hoofdpagina's vallen zijn 'subpagina's'. Soms is het handig dat jouw bezoekers op een hoofdpagina makkelijk naar verschillende subpagina's kunnen navigeren. Dit zou je kunnen oplossen met behulp van startblokken.

Let op: de banner module heeft voor iedereen een unieke invulling. De banners die jij ziet zijn speciaal voor jouw website uitgekozen en soms zelfs op maat gemaakt.

Hoe maak ik startblokken aan op mijn homepagina?

Om startblokken toe te voegen (of aan te passen) klik je in de linkerkolom op 'banner module'. Hier kom je terecht op een overzicht van alle banners die specifiek voor jouw website zijn toegevoegd of gemaakt. Vervolgens klik je in de eerste tabel (statische banners) op 'bewerken van de items' bij 'Startblokken banner'. De benaming, knopjes en de afmeting kunnen iets afwijken, afhankelijk van het ontwerp van jouw site.

Met deze knop kun je alle items bekijken Met deze knop kun je alle items bekijken/bewerken

Klik op 'Klik hier ... te voegen' bovenaan de pagina om een nieuw startblok toe te voegen. Hierdoor kom je terecht op een formulier. Dit formulier kan afwijken, afhankelijk van het ontwerp van jouw website. Vul de verschillende velden in om een nieuw startblok toe te voegen. Bijvoorbeeld:

Startblokken toevoegen aan jouw website

Vaak kun je niet zelf startblokken toevoegen omdat deze van te voren zijn bedacht in aantallen. In deze situatie bewerk je de bestaande startblokken.

Waar bewerk ik de tekst boven de startblokken in het CMS?

Tekst boven de startblokken bewerkenSoms staat er boven jouw startblokken op de homepagina een kort stukje tekst. Deze tekst valt niet te bewerken in de 'pagina module'.

Om deze tekst te bewerken klik je in de linkerkolom op 'banner module'. Vervolgens bewerk je in de eerste tabel (statische banners) de banner 'startblokken banner'. De benaming, knoppen en de afmeting kunnen iets afwijken, afhankelijk van het ontwerp van jouw site.

Met deze knop kun je items bewerken Met deze knop kun je items bewerken

Hier kom je terecht in een formulier of editor om het stukje tekst te kunnen bewerken. Na het opslaan kun je het stukje tekst terugvinden op jouw homepagina.

Hoe voeg ik startblokken toe aan een vervolgpagina?

Om startblokken toe te voegen (of aan te passen) klik je in de linkerkolom op 'banner module'. Hier kom je terecht op een overzicht van alle banners die specifiek voor jouw website zijn toegevoegd of gemaakt. Vervolgens klik je in de tweede tabel (dynamische banners) op 'bewerken van de items' bij 'Startblokken vervolg'. De benaming, knopjes en de afmeting kunnen iets afwijken, afhankelijk van het ontwerp van jouw site.

Met deze knop kun je alle items bekijken Met deze knop kun je alle items bekijken/bewerken

Klik op 'Klik hier ... te voegen' bovenaan de pagina om een nieuw startblok toe te voegen. Hierdoor kom je terecht op een formulier. Dit formulier kan afwijken, afhankelijk van het ontwerp van jouw website. Vul de verschillende velden in om een nieuw startblok toe te voegen.

Startblokken koppelen aan een vervolgpagina

Als je al jouw startblokken hebt toegevoegd aan de banner ga je terug naar het overzicht van de startblokken banners. Vervolgens kopieer je de bijbehorende snelcode helemaal links in de tabel. Hierna navigeer je naar de pagina module en bewerk je de pagina waar de startblokken moeten komen te staan. Plak de snelcode die je zojuist hebt gekopieerd in een losse regel tussen je tekst.

Na het opslaan van jouw pagina en het legen van de cache kun je op jouw online pagina de startblokken bekijken.

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op