Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Hoe werkt de review module in het CMS?

Reviews op jouw site plaatsen voor een verhoging van de conversieAltijd leuk om te horen als een klant tevreden is met de geleverde diensten. Met de review module kunnen jouw klanten hun feedback en waardering op jouw site plaatsen. Andere bezoekers kunnen deze reviews ook lezen. Reviews stralen betrouwbaarheid uit en kunnen het laatste zetje geven voor bezoekers om klant te worden. Maar hoe werkt de review module?

Let op: de uitbreidingen hebben soms een unieke invulling. De modules die jij ziet zijn speciaal voor jouw website uitgekozen en soms zelfs op maat gemaakt. Het kan zijn dat jij deze module dus niet hebt, of het er misschien iets anders uit ziet.

Review pagina

Een voorbeeld van hoe een review pagina er uit zou kunnen zienKlanten kunnen zelf een review schrijven op de review pagina. Op deze pagina staan ook alle uitgeschreven reviews voor bezoekers om te lezen. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van de naam, een foto, een bedrijfsnaam, een cijfer, een datum en een stukje tekst. In sommige gevallen kun je de reviews ook terug laten komen op de homepagina van de site, waar de nieuwste reviews worden getoond.

Vaak wordt er ergens op de site een gemiddeld cijfer getoond met daarbij de juiste hoeveelheid sterretjes. Door hier op te klikken wordt je doorverwezen naar de review pagina.

Revies in het CMS bekijken

In het CMS kun je de reviews bekijken en bewerken. In de navigatie balk van jouw CMS staat 'review module'. Wanneer je hier op klikt kom je op een overzicht van alle reviews.

Voorbeeld review overzicht

De reviews kun je onzichtbaar zetten door op het stop icoon te klikken (het vierkantje) of online zetten door op het play icoon te klikken (driehoekje). Met het potlood icoon kun je de review bewerken en met het prullenbak icoon kun je de review verwijderen.

Met deze knop kun je de review bewerken Met deze knop kun je de review bewerken  
Met deze knop kun je de review verwijderen Met deze knop kun je de review verwijderen  
Met deze knop kun je de review online zetten (dus zichtbaar op jouw website) Met deze knop kun je de review zichtbaar zetten  
Met deze knop kun je de review offline zetten (dus onzichtbaar op jouw website) Met deze knop kun je de review onzichtbaar zetten  

Mijn klant heeft een review op een andere manier gestuurd, kan ik die ook plaatsen?

Ja dat kan! In het CMS kun je een nieuwe review aanmaken. Ga naar de review module en klik op 'klik hier...' om een nieuwe review aan te maken. In het formulier kom je de volgende velden vaak tegen:

 • Weergave
  Hiermee kan je de review online of offline plaatsen
 • Naam
  De naam van de persoon die de review heeft geschreven
 • Bedrijfsnaam
  De naam van het bedrijf waar deze persoon werkt (deze is niet verplicht)
 • Datum
  De datum waarop de review is geschreven, dit kan ook de datum zijn waarop de review wordt geplaatst
 • Beoordeling
  Het cijfer wat de klant jou geeft voor de dienst of het product wat jouw bedrijf heeft geleverd
 • Foto
  Een foto van de klant (deze is niet verplicht)
 • Beoordeling tekst
  Hier vul je de tekst in van de klant, wat de klant vond en waarom

Ik heb een hele mooie review gehad, maar deze is best oud, kan ik die bovenaan in het CMS plaatsen?

In de standaard review module is dat niet zomaar mogelijk. In het CMS worden de reviews gesorteerd op de meest recente datum. Een optie zou zijn om de datum te van de review veranderen, maar dat wordt niet aangeraden.

Kan ik een beoordeling van een klant bewerken?

Er kan een situatie voordoen waarbij je de beoordeling van een klant wilt aanpassen. Wanneer je bijvoorbeeld een foto wilt toevoegen, of misschien een spelfoutje uit de tekst wilt halen. Met de review module kun je de beoordelingen van jouw klanten bewerken.

Met het potlood icoon kun je de review bewerken en met het prullenbak icoon kun je de review verwijderen.

Met deze knop kun je de review bewerken Met deze knop kun je de review bewerken  
Met deze knop kun je de review verwijderen Met deze knop kun je de review verwijderen  

Klik op het potlood icoon bij de juiste persoon om de review aan te passen.

Hoe maak ik een review pagina?

Wanneer er al een pagina is aangemaakt of aangemaakt moet worden kan je het 'type' van deze pagina wijzigen. Het type van een pagina geeft aan aan welke module of met welke informatie deze pagina is gekoppeld. In dit geval willen we de review module koppelen aan de review pagina.

Een bestaande pagina bewerken

Het menu-item type aanpassen in het Websteen CMSAls je al een pagina hebt aangemaakt kun je de knop 'menu-item bewerken' (het meest linkse potlood) onder menu aanklikken. Nadat je hierop geklikt hebt kom je terecht bij het formulier dat je hebt ingevuld voor jouw pagina.

Het type pagina wijzigen

De nieuwspagina aanmaken in het Websteen CMSAls je in het formulier zit om jouw pagina aan te maken of te wijzigen zie je onderaan het veld 'type' staan. In dit veld kun je het type module of informatie koppelen aan jouw pagina. In dit geval kies je voor 'review module'.

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op