Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Hoe maak ik een nieuwsitem aan in het CMS?

Om jouw bezoekers op de hoogte te houden van ontwikkelingen rondom jouw bedrijf kun je gebruik maken van de nieuws module. In deze module kun je nieuwsitems toevoegen die later verzameld worden op de nieuws- / blogpagina van jouw website.

Hoe voeg je een nieuwsitem toe aan jouw website?Om een nieuwsbericht toe te voegen klik je in de linkerkolom op 'nieuws module'. Hier kom je terecht op een overzicht van jouw bestaande nieuwsitems. Naast het bewerken van de bestaande nieuwsitems kun je ook zelf een item toevoegen. Dit doe je door op de knop 'hier' te klikken (boven de bestaande nieuwsitems).

Invullen van het nieuwsitem

Hoe maak je een nieuws-item aan?Zodra je het nieuwsitem hebt aangemaakt kun je het nieuwsitem gaan vullen. Hieronder staat een korte beschrijving van alle velden.

 • Archief
  Wanneer je aangeeft dat het nieuwsitem in het archief moet komen te staan, staat het nieuwsitem niet online op jouw website. Let op: dit betekent niet dat je het item niet zou kunnen bekijken.
 • Titel
  Hier vul je de titel in van het nieuwsitem.
 • Datum
  Hier vul je de datum in van het nieuwsitem. Bij het aanklikken van dit veld opent een kalender waarin je makelijk opzoek kunt naar de juiste datum.
 • Afbeelding
  Hier voeg je eventueel een foto toe aan jouw nieuwsitem. Deze verschijnt dan op het overzicht.
 • Korte omschrijving
  Hier vul je een korte, pakkende, samenvatting in van het nieuwsbericht. Deze verschijnt dan ook op het overzicht (niet op de detailpagina).
 • Volledige omschrijving
  Hier vul je het volledige nieuwsbericht in. Hierbij hoef je de titel van het nieuwsitem niet als kop 1 in te vullen. Deze staat automatisch bovenaan jouw nieuwsbericht.

Als laatste vul je de zoekmachine gegevens in zoals op een gewone pagina. 

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op