Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Hoe voeg ik een YouTube video toe aan mijn pagina?

Om een video toe te voegen in het CMS maken we gebruik van een 'iframe' via YouTube of Vimeo. Een iframe is een stukje code om een 'mini site' toe te kunnen voegen in jouw site. In dit geval een YouTube video.

Stap 1 | Het iframe in YouTube

Om een video toe te voegen op jouw pagina zoek je via www.youtube.nl naar de video die je wilt toevoegen. Dit kan natuurlijk ook een video zijn die je zelf op YouTube hebt geupload. Klik vervolgens op de video die je wilt gebruiken op jouw pagina.

Een iframe maken met YouTubeHet iframe vind je onderaan de video in de knop 'delen'. Rechtsonderin het popup venster van de 'delen' knop vind je de 'insluiten' knop. Wanneer je hier op klikt kom je nogmaals terecht in een popup venster. Kies de opties die je wilt gebruiken voor jouw video en klik rechtsonderin op 'kopiëren'.

Stap 2 | Het iframe plaatsen

Een video toevoegen aan de broncodeOm de video op jouw website te plaatsen ga je in het CMS naar de pagina waar de video moet komen te staan. Klik vervolgens in de editor op het knopje 'broncode'. In de broncode vind je de code van jouw pagina. Plak het 'iframe' dat je zojuist gekopieërd hebt boven of onderaan de code. Klik vervolgens weer op 'broncode' om de gewone editor te bekijken.

Nadat je jouw pagina hebt opgeslagen en de cache hebt geleegd staat de video online.

Hoe voeg je een video toe op jouw pagina?

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op