Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Hoe werkt de rechten module in het CMS?

Hoe voeg ik nieuwe gebruikers toe?Het kan handig zijn als meerdere mensen dingen kunnen wijzigen in het CMS. Onder 'Gebruikers' kun je meerdere mensen toevoegen aan jouw CMS en hen de benodigde rechten toekennen. Hiermee kunnen jouw medewerkers met een eigen account zelf aanpassingen doorvoeren op de website.

Let op: zie je de optie 'Gebruikers' niet staan in het menu van het CMS in de linkerkolom. Neem dan even contact met ons op, dan zorgen wij dat je toegang krijgt tot dit onderdeel van het CMS. 

Een gebruiker toevoegen

Navigeer naar het 'Gebruikers'-item in de linkerkolom, hier zie je een overzicht van de bestaande gebruikers in jouw CMS. Klik op “Toevoegen" voor het maken van een nieuwe gebruiker. Het maken van een gebruiker bestaat uit 2 stappen:

Stap 1: Algemene gegevens

Als eerste vul je de algemene gegevens van de nieuwe gebruiker in. In het formulier kom je de volgende velden tegen:

 • Naam
  • Aanhef
  • Voornaam
  • Tussenvoegsel(s)
  • Achternaam
 • E-mailadres
  Hier vul je het e-mailadres van de nieuwe gebruiker in, dit is tevens de inlognaam voor de gebruiker.
 • Systeemtaal
  Hier vul je de systeemtaal voor de nieuwe gebruiker in. Iemand die Engels spreekt, kun je dus toegang geven tot een Engelstalig CMS. 

Stap 2: Bepaal de rechten

Je kan per module aangeven of een gebruiker toegang heeft tot deze rechten. Wil je bijvoorbeeld dat iemand alleen de pagina content kan aanpassen dan selecteer je alleen het hokje 'Pagina's'. Iemand die geen rechten tot bijvoorbeeld de 'Gebruikers' heeft gekregen, zit dit ook niet in zijn/haar menu staan in de linkerkolom. Vervolgens klik je op 'Opslaan', de uitgenodigde gebruiker krijgt automatisch een mail om een wachtwoord in te stellen. Als de gebruiker inlogt, kan hij aan de slag met de onderdelen van het CMS waartoe hij toegang heeft gekregen. 

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op