Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Hoe kan ik pagina's toevoegen, bewerken of verwijderen?

Jouw website bestaat uit een groep pagina's, zoals bijvoorbeeld de homepagina, over ons pagina en de contactpagina. Deze pagina's kun je zelf bewerken, toevoegen en verwijderen, dit doe je allemaal onder het kopje 'Pagina's', deze vind je in de linkerkolom van het CMS. Als je hierop klikt, zie je dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen de hoofdstructuur van je website en de extra pagina's. Als je naar de hoofdstructuur gaat, zie je dat daar al jouw hoofd- en subpagina's staan.

Pagina's toevoegen

Weergave van het CMS wanneer je een pagina toevoegtJe kunt hier een pagina toevoegen door op de groene knop 'Toevoegen' te klikken, rechtsboven in beeld. Vervolgens kom je terecht bij de algemene gegevens van een (nu nog) lege pagina. Als je deze invult en opslaat, heb je een pagina aangemaakt. 

Weergave:

 

Hier kun je kiezen of je pagina wel óf niet zichtbaar mag zijn in het menu. Kies je hier voor 'Niet zichtbaar', dan kan je pagina alsnog gevonden worden en je kunt er nog steeds naar linken. Hij staat dan alleen niet meer in het menu. 

Niveau:

 

In dit veld kies je op welke plaats jouw nieuwe pagina moet komen te staan. Hiermee bepaal je dus ook hoe jouw menu eruit komt te zien. Wanneer je een hoofdpagina wilt maken laat je dit veld op 'Hoofdpagina' staan. Als je een 'subpagina' wilt aanmaken selecteer je de pagina waar deze nieuwe pagina onder moet komen te staan. Je kunt pas een subpagina maken als je een hoofdpagina hebt aangemaakt. Dit kan je zo vaak doen als dat jij nodig vindt.

Pagina type:  

Hier kun je, afhankelijk van de voor jou ontwikkelde modules, een type pagina selecteren. Je kunt hierbij denken aan een nieuwspagina of een portfolio pagina. Wanneer je geen 'type' aan je pagina wilt koppelen blijft dit een 'standaard pagina'. Lees er hier meer over.

Locatie:

 

Hier vul je in of jouw pagina in het primaire of in het secundaire menu moet komen. Het primaire menu wordt standaard bovenin de menubalk getoond van jouw website. Kies je voor het secundaire menu, dan wordt dit menu-item alleen getoond als je deze uitklapt via het hamburgermenu die dan rechts naast de primaire menu-items komt te staan. 

Naam:

 

Hier vul je de naam van jouw nieuwe pagina in. Wat je hier invult verschijnt ook automatisch als titel en URL (de velden ernaast). Deze naam zal verschijnen in de menu structuur van jouw website. Maak deze naam niet te lang, anders neemt dit te veel ruimte in beslag in je menubalk. 

Titel:

 

De titel wordt automatisch ingevuld als je de naam invult, maar je kunt hem altijd wijzigen. De titel zie je terug als je met je muis over het menu-item navigeert en wordt ook gebruikt door zoekmachines zoals Google of Bing.

URL:

 

De URL is het adres van de pagina, dat de browser gebruikt om jouw pagina te vinden (bijvoorbeeld 'https://www.jouwwebsite.nl/pagina/'). De naamgeving van de URL kun je zelf bepalen. Wat je hier invult is wat er achter jouw domeinnaam wordt toegevoegd, (in dit voorbeeld zou dit dus 'pagina' zijn).

 

 

Let op! Omdat het adres van een pagina uniek is, kunnen twee pagina's niet dezelfde URL hebben. De browser kan immers maar een pagina tegelijk laten zien. Zorg er dus voor dat elke URL die je opgeeft uniek is.

Opmaak:

 

Hier kun je kiezen of je ruimte wil laten voor een rechterkolom, je kunt hier bijvoorbeeld een submenu tonen in het geval dat je meerdere subpagina's onder een hoofdpagina hebt gemaakt. Wat je in de rechterkolom toont, kun je beheren onder het tabje 'Sidebar'. Kies je bij deze optie toch voor 'Volledige breedte', dan wordt de content over de volledige breedte getoond en wordt eventuele content die je onder het tabje 'Sidebar' in de rechterkolom hebt gezet, overschreven. 

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op