Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Hoe maak ik een interne link in het CMS?

Wanneer je een lange pagina hebt wil je soms eerder op deze pagina linken naar een stukje tekst verder op de pagina. Hier gebruiken we 'interne links' voor. Een interne link werkt met het behulp van 'ankers', door een anker bij een stukje tekst verder op de pagina te plaatsen geef je een referentiepunt voor de later toe te voegen link.

Tip: alle links op jouw website moeten uniek zijn, dus ook de interne links. Je kunt nou eenmaal niet twee verschillende pagina's tegelijk laden. Bij een link is het ook belangrijk om geen spaties tussen woorden te plaatsen, maar streepjes in de plaats van spaties te gebruiken.

Een anker toevoegen

Om een anker aan te maken zet je jouw muis aan het begin van de alinea of kop van de tekst waar je naar wilt linken. Vervolgens klik je op de 'interne link' knop (zie hieronder) in de WYSIWYG-editor.

Een interne link aanmaken

Een anker/interne link aanmaken in het CMSHierbij opent een pop-up venster met een veld om de naam van jouw anker in te vullen. Kies een logische naam voor jouw anker, deze zal je later terug zien in de URL van jouw pagina zodra op de link is geklikt.

Hoe zie je dat het gelukt is? Wanneer je ergens een anker hebt toegevoegd verschijnt op deze plaats een rood vlaggetje. Deze is alleen zichtbaar in het CMS en niet op jouw pagina.

Linken naar een anker

Om een link aan te maken selecteer je het gewenste stukje tekst. Vervolgens klik je op de 'link' knop (zie hieronder) in de WYSIWYG-editor.

Een link toevoegen en wijzigen of de link verwijderen Een link toevoegen en wijzigen of de link verwijderen

Link maken naar een interne link/anker in het CMSWanneer je op deze knop hebt gedrukt kom je terecht in een pop-up. In deze pop-up zie je het veld 'linktype' staan. Om naar een anker te linken op jouw pagina kies je voor de optie 'interne link in pagina'. Na het kiezen voor deze optie kun je opnieuw twee opties invullen. Kies in het veld 'op naam interne link' het anker dat je zojuist hebt toegevoegd.

Tip: het is mogelijk om meerdere links te maken naar hetzelfde anker. Voeg ze gewoon zoals hierboven beschreven toe. Het is dus niet nodig om voor ieder linkje een nieuwe anker aan te maken.

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op