Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Hoe voeg ik een gebruiker toe in Google Analytics?

Je kunt gebruikers toevoegen op account-, property- of dataweergaveniveau. Als je bijvoorbeeld een gebruiker toevoegt op accountniveau, heeft die gebruiker toegang tot alle property's en weergaven in het account met dezelfde rechten. Voeg je een gebruiker toe op weergaveniveau, dan heeft de gebruiker alleen toegang tot die weergave met de rechten die jij toekent. Je kunt het toegangsniveau en de rechten voor een gebruiker op elk gewenst moment wijzigen. Gebruikers worden aangeduid met hun e-mailadres. Let op, je kunt alleen gebruikers toevoegen van wie de e-mailadressen zijn geregistreerd in als Google account!

Wanneer je Websteen als gebruiker toevoegt (mcc@websteen.nl of marketing@websteen.nl), hebben wij graag op accountniveau toegang met de rechten 'Bewerken'. Hierdoor kunnen we jouw account beter inrichten met filters en conversiedoelen.

Een gebruiker toevoegen in Google Analytics

  1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik op Beheerder en ga naar het/de gewenste account/property/weergave.
  3. Klik in de kolom Account, Property of Weergave (afhankelijk van of je de gebruiker op account-, property- of dataweergaveniveau wilt toevoegen) op Gebruikersbeheer.
  4. Klik in de lijst Accountgebruikers op + en klik op Nieuwe gebruikers toevoegen.
  5. Geef het e-mailadres op voor het Google-account van de gebruiker.
  6. Selecteer Nieuwe gebruikers via e-mail op de hoogte brengen om een bericht naar de gebruiker te sturen.
  7. Selecteer de gewenste rechten.
  8. Klik op Toevoegen.

Welke rechten moet ik verlenen?

Gebruikers beheren

 

Voor het beheer van accountgebruikers (gebruikers toevoegen/verwijderen, rechten toewijzen).

Bevat niet Bewerken of Samenwerken.

Bewerken

 

Gebruikers kunnen beheer- en rapportgerelateerde functies uitvoeren (bijvoorbeeld accounts, property's, dataweergaven, filters, doelen enzovoort toevoegen/bewerken/verwijderen, maar geen gebruikers beheren) en rapportgegevens bekijken.

Voor het maken van filters zijn bewerkingsrechten op accountniveau vereist. Voor het toepassen van filters zijn bewerkingsrechten op dataweergaveniveau vereist.

Bevat Samenwerken.

Samenwerken

 

Kan persoonlijke items maken, bewerken, verwijderen en delen. Kan samenwerken aan gedeelde items.

Bevat 'Lezen en analyseren'.

Lezen en analyseren   Gebruikers kunnen rapport- en configuratiegegevens weergeven, gegevens binnen rapporten manipuleren (bijvoorbeeld een tabel filteren, een tweede dimensie toevoegen, een segment maken), persoonlijke items maken en delen, en gedeelde items weergeven. Kan niet samenwerken aan gedeelde items.

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op