Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Hoe maak ik een fotoserie aan in het CMS?

Hoe maak ik een fotoserie aan in het CMS?Als je meerdere foto’s op een pagina wilt laten zien dan kun je daarvoor gebruik maken van de fotoseries. Deze laat een kleine collage op jouw pagina zien die je kunt uitvergroten. Hierdoor neem je minder ruimte op de pagina in, maar kun je toch alle foto's laten zien.

Let op: de banner module heeft voor iedereen een unieke invulling. De banners die jij ziet zijn speciaal voor jouw website uitgekozen en soms zelfs op maat gemaakt.

Hoe maak je de fotoserie?

De fotoserie kun je vinden in de “Banner module”. De fotoserie banner is een dynamische banner, dus je kan er meerdere van aanmaken. Door te klikken op het vergrootglas krijg je een overzicht van de bestaande fotoseries. Via de link “klik hier om een banner toe te voegen” kun je een nieuwe fotoserie maken, bijvoorbeeld voor een specifieke pagina.

Met deze knop kun je het overzicht van alle fotoseries bekijken Met deze knop kun je het overzicht van alle fotoseries bekijken  

Tip: Geef de fotoserie een duidelijke naam, zodat je de fotoserie banner overzichtelijk houdt. Dit is handig als je veel fotoseries maakt.

De fotoserie aanpassen en foto's toevoegen

Het eerste icoon (potlood) geeft je de optie om de naam van fotoserie te wijzigen. Het tweede icoon (plaatje) zorgt ervoor dat je afbeeldingen kan toevoegen aan de fotoserie.

Met deze knop kun je de naam van een fotoserie aanpassen Met deze knop kun je de naam van een fotoserie aanpassen  
Met deze knop kun je afbeeldingen toevoegen aan de fotoserie Met deze knop kun je afbeeldingen toevoegen aan de fotoserie  

Als je op dit icoon hebt geklikt dan kun je via de knop 'Upload bestand(en)' afbeeldingen gaan toevoegen. Selecteer één of meerdere afbeeldingen vanaf je computer en klik rechts onderin op openen.

Tip: ga je een afbeelding uploaden? Let dan op de bestandsnaam, een zoekmachine leest namelijk ook hoe jouw afbeeldingen heten. Een goede bestandsnaam helpt bij een betere vindbaarheid van jouw website. Hoe maak je een goede bestandsnaam? Gebruik dan verschillende zoekwoorden die te maken hebben met de pagina waarop jouw afbeelding komt te staan. Maak verder ook GEEN gebruik van hoofdletters en gebruik streepjes '-' in de plaats van spaties, bijvoorbeeld: een-bestandsnaam-met-zoekwoorden.jpg.

De fotoserie bewerken in het CMS van Websteen

Aan elke afbeelding kun je een naam geven. Het is verstandig om deze naam in te vullen (dus niet de bestandsnaam), deze komt namelijk terug wanneer je de foto uitvergroot op de pagina. Ben je klaar met je afbeeldingen? Dan hoef je de banner niet op te slaan, dit gaat automatisch.

Ik heb heel veel afbeeldingen en geen tijd om ze allemaal een logische naam te geven, wat nu?

Door links bovenin te klikken op het checkbox icoon kun je alle afbeeldingen selecteren. Na deze actie zal het icoon ernaast (potlood) oplichten. Wanneer je hierop klikt kun je alle afbeeldingen in een keer dezelfde naam geven.

De volgorde veranderen in de fotoserie

Als je niet helemaal blij met de volgorde van de foto’s dan kun je ze na het uploaden altijd wijzigen. Door je linkermuisknop ingedrukt te houden op de afbeelding krijg je de optie om hem te slepen naar een andere plek. Op deze manier kun je zelf de bepalen in welke volgorde de bezoeker jouw fotoserie ziet.

Het toevoegen van een fotoserie

Het verwijderen van een of meerdere foto's

Als je een foto uit de fotoserie wilt verwijderen dan kun je gebruik maken van het prullenbak icoon dat op de afbeelding staat. Wil je meerdere foto's tegelijkertijd verwijderen? Klik dan op de checkbox van alle afbeeldingen die je wilt verwijderen en klik vervolgens links bovenaan de pagina op het prullenbak icoon. Wil je alle foto's verwijderen? Dan klik je links bovenaan de pagina op het checkbox en vervolgens op het prullenbak icoon.

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op