Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Hoe voeg ik een pagina toe / maak ik een menu-item?

Jouw website bestaat uit een groep menu-items, zoals de homepagina, over ons pagina en de contactpagina. Achter deze 'menu-items' zitten de pagina's. Deze pagina's kun je zelf bewerken, toevoegen en verwijderen door middel van de pagina module.

Pagina module in het Websteen CMSOm een menu-item toe te voegen klik je in de linkerkolom op 'pagina module'. Hier krijg je een overzicht van jouw bestaande menu-items. Naast het bewerken van de pagina's kun je ook zelf een menu-item toevoegen. Dit doe je door op de knop 'hier' te klikken (boven de bestaande pagina's).

Nadat je hier op hebt geklikt kom je terecht bij een formulier dat je moet invullen om de gewenste nieuwe pagina te maken.

Menu-item aanmaken in het Websteen CMS

Betekenissen van de velden

Positie (ROOT):

 

In dit veld kies je op welke plaats jouw nieuwe pagina moet komen te staan. Hiermee bepaal je dus ook hoe jouw menu eruit komt te zien. Je zou het kunnen zien als de wortels van een boom (ROOT) die aftakken naar nieuwe wortels. Wanneer je een hoofdpagina wilt maken laat je dit veld op 'ROOT' staan. Als je een 'subpagina' wilt aanmaken selecteer je de pagina waar deze onder moet komen te staan. Je kan pas een subpagina maken als je een hoofpagina hebt aangemaakt. Dit kan je zo vaak doen als dat jij nodig vindt.

Naam:

 

Hier vul je de naam van jouw nieuwe pagina in. Wat je hier invult verschijnt ook automatisch als titel en URL (de onderstaande velden). Deze naam zal verschijnen in de menu structuur van jouw website. Maak deze naam niet te lang, zeker als je gebruik maakt van een horizontaal menu.

Titel:

 

Hier vul je de titel van het menu-item in. Deze titel zie je terug als je met je muis over het menu-item navigeert. Deze titel wordt ook gebruikt door zoekmachines zoals Google of Bing.

URL:

 

De URL is het adres van de pagina, dat de browser gebruikt om jouw pagina te vinden (bijvoorbeeld 'https://www.jouwwebsite.nl/pagina/'). De naamgeving van de URL kun je zelf bepalen. Wat je hier invult is wat er achter jouw domeinnaam wordt toegevoegd, (in het voorbeeld dus 'pagina').

 

 

Let op! Omdat de URL het adres van de pagina uniek is, kunnen twee pagina's niet dezelfde URL hebben. De browser kan immers maar een pagina tegelijk laten zien. Zorg er dus voor dat elke URL die je opgeeft uniek is.

Type:

 

Hier kun je, afhankelijk van de voor jou ontwikkelde modules, een type pagina selecteren. Je kunt hierbij denken aan een nieuwspagina of een portfolio pagina. Wanneer je geen 'type' aan je pagina wilt koppelen blijft dit het type 'standaard'.

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op