Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Hoe bewerk ik mijn pagina?

Klik op 'pagina bewerken' om jouw pagina te vullen met contentWanneer je verschillende pagina's (of menu-items) hebt toegevoegd kun je de pagina's gaan vullen met content zoals teksten, afbeeldingen, tabellen en meer. Ga naar de 'pagina module' in het CMS en klik op 'pagina bewerken' (knop met een potlood).

Om de pagina te kunnen vullen met content gebruiken wij een WYSIWYG (What You See Is What You Get) editor. De WYSIWYG editor lijkt veel op het programma 'Microsoft Word'. Je kunt direct beginnen met typen in het grote witte kader of een tekst kopiëren en direct plakken in de editor. Let wel op, de editor neemt ook de stijl van jouw tekst over uit het document, wat kan leiden tot een andere weergave dan verwacht. Zorg er dus van te voren voor dat jouw tekst al netjes is opgemaakt.

Om een pagina te kunnen vullen maakt het Websteen CMS gebruik van een WYSIWYG editor

Beginnen met vullen

De editor maakt gebruik van automatische alinea's. Dit houdt in dat wanneer je op 'enter' drukt een nieuwe alinea begint. Als dit niet is wat je wilde, kun je gebruik maken van de toetscombinatie 'shift+enter' waardoor je op een nieuwe regel terecht komt.

	Hiermee kies je de stijl van je tekst (kop 1, kop 2, kop 3, kop 4 of normaal) Hiermee kies je de stijl van je tekst (kop 1, kop 2, kop 3, kop 4 of normaal)

Volgorde van koppen in het CMSVia de 'tekst stijl' knop kun je verschillende koppen en tekststijlen kiezen. De standaard keuzes zijn de kop 1, kop 2 , kop 3, kop 4 en de normale tekst. Het is belangrijk om de koppen (en tussenkoppen) in een specifieke volgorde te gebruiken. Hierdoor kan een zoekmachine jouw pagina beter 'scannen'. Hou dus altijd de volgende volgorde aan:

  • Kop 1
  • Kop 2
  • Kop 3
  • Kop 4

Het is belangrijk om altijd één 'kop 1' bovenaan je pagina te plaatsen, vervolgd door één of meerdere koppen 2 en wanneer nodig vervolgd door één of meerdere koppen 3, enzovoorts.

Meer weten over de functies in de WYSIWYG-editor?

Bekijk alle knoppen in de WYSIWYG-editor

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op