Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Wat houdt het herbruikbaar maken van widgets in?

Hoe maak je widgets herbruikbaar?Bij het bewerken van een pagina kun je widgets toevoegen, deze widgets kun je bij het tandwiel-icoon herbruikbaar maken. Dit doe je door bij 'Widget herbruikbaar maken' voor 'Ja' te kiezen. Wanneer je de pagina opslaat, is de widget herbruikbaar en kun je deze widget eenvoudig op andere plekken en pagina's neerzetten. 

Tip: Geef je (herbruikbare) widgets een herkenbare naam, zodat je de verschillende herbruikbare widgets uit elkaar kunt houden.

Herbruikbare widgets toevoegen

Vervolgens kun je, wanneer je eenzelfde soort widget toevoegt, ervoor kiezen om de herbruikbare widget op te halen. Heb je een van je tekstwidgets herbruikbaar gemaakt, dan sla je de pagina op en ga je naar de plek waar je dezelfde tekstwidget wil plaatsen. Daar klik je op 'Widget toevoegen' en kies je voor een tekstwidget. 
Voorbeeld CMS bestaande widget zoeken

Je krijgt nu ook de optie 'Bestaande widget zoeken'. Wanneer je hierop klikt krijg je een overzicht van de widgets die je herbruikbaar hebt gemaakt. Hier zie je dat je de optie hebt om een koppeling of een kopie te maken van de bestaande widget. 

Koppeling

Een koppeling betekent dat de bestaande widget die je herbruikbaar gemaakt hebt en de widget die je nu toevoegt gekoppeld blijven. Oftewel, als je die herbruikbare widget op een plek aanpast, dan wordt hij automatisch op de andere plek(ken) ook aangepast. 

Kopie

Maak je een kopie, dan wordt de widget letterlijk gekopieerd en staan ze vervolgens niet meer aan elkaar gekoppeld. Pas je de herbruikbare widget op de ene plek aan, dan verandert er niets aan de widget(s) op de andere pagina('s).

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op