Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Hoe voeg ik een header toe aan mijn pagina?

Boven de meeste homepagina's (en soms ook boven vervolgpagina's) staat een grote introductie foto. Deze foto noemen we een 'header'. Een (of meerdere) header(s) kun je via de banner module toevoegen.

Let op: de banner module heeft voor iedereen een unieke invulling. De banners die jij ziet zijn speciaal voor jouw website uitgekozen en soms zelfs op maat gemaakt.

Header op de homepagina toevoegen

Om een header op jouw homepagina toe te voegen (of aanpassen) klik je in de linkerkolom op 'banner module'. Hier kom je terecht op een overzicht van alle banners die specifiek voor jouw website zijn toegevoegd of gemaakt. Vervolgens klik je in de eerste tabel (statische banners) op 'bewerken van de items' bij 'Header home'. De benaming, knopjes en de afmeting kunnen iets afwijken, afhankelijk van het ontwerp van jouw site.

Met deze knop kun je alle items bekijken Met deze knop kun je alle items bekijken/bewerken

Klik op 'Klik hier ... te voegen' bovenaan de pagina om een nieuwe header toe te voegen. Hierdoor kom je terecht op een formulier om een nieuwe header toe te voegen. Ook dit formulier kan afwijken, afhankelijk van het ontwerp van jouw website. Vul de verschillende velden in en voeg een afbeelding toe om jouw header toe te voegen. Bijvoorbeeld:

Hoe voeg ik een header toe?

In sommige situaties kun je maar één header toevoegen en in andere situaties meerdere. Wanneer je maar één header kunt toevoegen bewerk je de bestaande header en vul je het formulier op dezelfde manier opnieuw in.

Header op een vervolgpagina toevoegen

Om een header op een vervolgpagina toe te voegen (of aanpassen) klik je in de linkerkolom op 'banner module'. Hier kom je terecht op een overzicht van alle banners die specifiek voor jouw website zijn toegevoegd of gemaakt. Vervolgens klik je in de eerste tabel (dynamische banners) op 'bekijken van de items' bij 'Header vervolg'. De benaming, knopjes en de afmeting kunnen iets afwijken, afhankelijk van het ontwerp van jouw site.

Met deze knop kun je het overzicht van een groep items bekijken Met deze knop kun je het overzicht van een groep items bekijken

Klik op 'Klik hier ... te voegen' bovenaan de pagina om een nieuwe header (of groep headers) toe te voegen. Vervolgens kom je terecht op een formulier om de naam van jouw nieuwe header aan te maken. Bijvoorbeeld:

Hoe maak ik een header aan voor op een vervolg pagina?

Tip: Geef deze banner de naam van de pagina waar de header op moet komen te staan, dan is deze straks makkelijker terug te vinden wanneer we de header gaan koppelen. Wil je de header op meerdere pagina's gaan gebruiken? Geef de banner dan een algemene naam.

Klik vervolgens op 'afbeeldingen bewerken' in jouw zojuist aangemaakte banner. 

Met deze knop kun je een (of meerdere) afbeelding(en) toevoegen Met deze knop kun je een (of meerdere) afbeelding(en) toevoegen

Hierdoor kom je terecht in een 'multiple image uploader' dit is een plek om een of meerdere foto's toe te voegen. Klik op de knop 'upload bestand(en)' om jouw headers toe te voegen.

In een 'multiple image uploader' kun je de foto's apart bewerken, of juist allemaal tegelijk. Om de foto apart te bewerken klik je op de knopjes in de foto om de header te bewerken of verwijderen. Om alle foto's gezamelijk te bewerken klik je bovenaan de 'multiple image uploader' op de checkbox en gebruik vervolgens de bovenstaande knopjes om alle foto's gezamelijk te bewerken of verwijderen. Een 'multiple image uploader' hoef je niet op te slaan.

In sommige situaties kun je maar 1 header toevoegen en in andere situaties meerdere. Wanneer je maar 1 header kunt toevoegen maak je een header aan en vul je de bijkomende velden in.

Koppelen aan de pagina

Om de header toe te voegen aan jouw pagina ga je terug naar de pagina module. Vervolgens bewerk je het menu-item (niet de pagina zelf). Om de header te koppelen aan jouw pagina kies je bij het veld 'Header' voor de banner die je zojuist hebt aangemaakt. Na het opslaan is deze header toegevoegd aan jouw pagina.

Hoe verwijder ik een header in het CMS?

Een header op de homepagina (wanneer deze tussen de statische banners staat) kun je niet zelf verwijderen. Hiervoor zul je contact op moeten nemen met Websteen.

Een dynamische banner kun je wel verwijderen. Om dit te doen navigeer je naar de 'banner module'. Hier kom je terecht op een overzicht van alle banners die specifiek voor jouw website zijn toegevoegd of gemaakt. Vervolgens klik je in de eerste tabel (dynamische banners) op 'bekijken van de items' bij 'Header vervolg'. De benaming, knopjes en de afmeting kunnen iets afwijken, afhankelijk van het ontwerp van jouw site.

Met deze knop kun je het overzicht van een groep items bekijken Met deze knop kun je het overzicht van een groep items bekijken

Wanneer je meerdere header foto's hebt toegevoegd kun je in de 'multiple image uploader' (waarin je terecht komt als je op de knop 'afbeeldingen toevoegen' klikt) headers apart verwijderen. Als je de hele headerset wilt verwijderen klik je in het overzicht op de 'verwijderen' knop.

Met deze knop kun je items verwijderen Met deze knop kun je items verwijderen

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op