Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Hoe werkt de FAQ module in het CMS?

De FAQ Module (Frequently Asked Questions), beter bekent als de “Veelgestelde vragen Module”. Deze is bedoeld om makkelijk de vragen van jouw bezoekers te beantwoorden. Vaak zijn dit vragen die je vaak krijgt of vragen die je veel verwacht te krijgen. Door op de vraag te klikken wordt het antwoord zichtbaar. Met de FAQ module kan je meerdere vragen of andere informatie kwijt, zonder dat je de antwoorden al gelijk ziet.

Let op: de uitbreidingen hebben soms een unieke invulling. De modules die jij ziet zijn speciaal voor jouw website uitgekozen en soms zelfs op maat gemaakt. Het kan zijn dat jij deze module dus niet hebt, of het er misschien iets anders uit ziet.

Opgedeeld in categorieën

Om het makkelijker te maken kan de FAQ module opgedeeld worden in categorieën. Deze zijn van tevoren vastgesteld en niet zomaar aan te passen. Met behulp van deze categorieën kun je verschillende setjes met vraag en antwoord koppelen aan verschillende pagina's. Je kunt maar 1 categorie per pagina koppelen.

Hoe voeg ik een vraag toe?

Als jouw module gebruik maakt van categorieën, dan kies je eerst de categorie waar je het item wilt plaatsen. Dit kun je doen door een item toe te voegen met het plus icoon of de categorie te bekijken met de zoomlens en daar een item toe te voegen.

Met deze knop kun je alle vragen in de categorie bekijken Met deze knop kun je alle vragen in de categorie bekijken  
Met deze knop kun je een item toe voegen Met deze knop kun je een item toe voegen  

Hoe werkt de FAQ module, en hoe vul ik de FAQ module in?Als je een nieuw item hebt geopend kom je terecht in een formulier om de volgende dingen aan te passen:

 • Categorie
  Hier kun je de categorie wijzigen van de vraag waarin deze wordt weergegeven.
 • Naam
  Dit is de vraag of titel die je op de pagina terug zal zien en kan openen.
 • Titel
  Dit is de tekst die verschijnt wanneer je over de vraag gaat met je muis deze wordt automatisch ingevuld wanneer je de naam hebt ingevuld. De titel is goed voor de vindbaarheid.
 • URL
  Hier vul je in wat er achter de website-url komt te staan, bijvoorbeeld 'www.voorbeeld.nl/veelgesteldevragen/hoe-stel-ik-een-vraag'. Ook deze wordt automatisch ingevuld wanneer je de naam hebt ingevuld. Bij het opslaan komen er streepjes tussen, dit hoef je niet zelf te doen.
 • Antwoord
  Hier kun je het antwoord over de vraag uitwerken.
 • Zoekmachine gegevens
  Hier vul je de gegevens voor de zoekmachines zoals Google of Bing in.

Zodra je alle gegevens, de vraag en het antwoord hebt ingevuld kun je het item opslaan.

Hoe pas ik een bestaand FAQ item aan?

Als je een bestaande vraag wilt aanpassen maak je gebruik van het eerste icoont, het potlood, om het item te bewerken.

Met deze knop kun je de vraag bewerken in het CMS Met deze knop kun je de vraag bewerken in het CMS  

Hoe verander ik de volgorde van de vragen?

Wil je een specifieke volgorde van de vragen hebben? Je kunt een item verplaatsen in de volgorde met de derde en vierde icoon (het pijltje omhoog of omlaag). Wil je een item helemaal bovenaan of onderaan hebben dan kun je ook gebruik maken van het vijfde icoon (het pijltje omhoog en omlaag). Door middel van nummertjes kun je aangeven op welke plek je het item wilt hebben met één klik op de knop.

Met deze knop kun je de vraag 1 plaats omhoog verschuiven Met deze knop kun je de vraag 1 plaats omhoog verschuiven  
Met deze knop kun je de vraag 1 plaats omlaag verschuiven Met deze knop kun je de vraag 1 plaats omlaag verschuiven  
Met deze knop kun je door middel van nummers de vraag omhoog of omlaag verplaatsen Met deze knop kun je door middel van nummers de vraag omhoog of omlaag verplaatsen  

Hoe maak ik een veelgestelde vragen pagina?

Wanneer er al een pagina is aanmaakt of aangemaakt moet worden kan je het 'type' van deze pagina wijzigen. Het type van een pagina geeft aan aan welke module of met welke informatie deze pagina is gekoppeld.

Categorieën in de FAQ module

Als je meerdere categorieën hebt, dan kan je een specifieke categorie per pagina kiezen. Het is niet mogelijk om alle categorieën op één pagina te plaatsen.

Een bestaande pagina bewerken

Het menu-item type aanpassen in het Websteen CMSAls je al een pagina hebt aangemaakt kun je de knop 'menu-item bewerken' (het meest linkse potlood) onder menu aanklikken. Nadat je hier op hebt geklikt kom je terecht bij het formulier dat je hebt ingevuld voor jouw pagina.

Het type pagina wijzigen

Een veelgestelde vragen pagina aanmaken in het Websteen CMSAls je in het formulier zit om jouw pagina aan te maken of te wijzigen zie je onderaan het veld 'type' staan. In dit veld kun je het type module of informatie koppelen aan jouw pagina. In dit geval kies je voor 'FAQ module'.

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op