Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Hoe werkt de rechten module in het CMS?

Het kan handig zijn als meerdere mensen dingen kunnen wijzigen in het CMS. Met behulp van de rechten module kun je meerdere mensen toevoegen aan jouw CMS. Hiermee kunnen jouw medewerkers met een eigen account zelf aanpassingen doorvoeren aan de site.

Hoe werkt de rechten module in het CMS

Let op: het kan zijn dat je geen admin (administrator) rechten hebt en daardoor de rechten module niet ziet. Als dit de wens is dan kun je in overleg met de admin de rechten module tot je beschikking krijgen.

Een gebruiker toevoegen

Hoe werkt de rechten module in het CMSNavigeer naar de rechten module, hier zie je een overzicht van de bestaande gebruikers in jouw CMS. Klik op “klik hier om..." voor het maken van een nieuwe gebruiker. Het maken van een gebruiker bestaat uit 2 stappen:

Stap 1: Algemene gegevens

Als eerste vul je de algemene gegevens van de nieuwe gebruiker in. In het formulier kom je de volgende velden tegen:

 • Naam
  • De heer of mevrouw
  • Voornaam
  • Tussenvoegsel(s)
  • Achternaam
 • E-mailadres
  Hier vul je het e-mailadres van de nieuwe gebruiker in, dit is tevens de inlognaam voor de gebruiker.
 • Wachtwoord
  Hier vul je het wachtwoord voor de gebruiker in. Als de gebruiker toegang heeft tot de Rechten Module, dan kan diegene zelf zijn of haar wachtwoord wijzigen.

Stap 2: Bepaal de rechten

Je kan per module aangeven of een gebruiker toegang heeft tot deze rechten. Wil je bijvoorbeeld dat iemand alleen de pagina content kan aanpassen dan selecteer je alleen het hokje 'pagina’s' onder de pagina module. Iemand die geen rechten tot de 'banner module' heeft, zal deze ook niet in zijn of haar navigatie zien.

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op