Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Hoe maak ik een link naar een bestand of PDF in het CMS?

Het is soms handig om een linkje naar een bestand op je site te hebben staan. Je kan een link maken naar een PDF, Word bestand of een Excel bestand.

Een link aanmaken

Om een link aan te maken selecteer je het gewenste stukje tekst. Vervolgens klik je op de 'link' knop (zie hieronder) in de WYSIWYG-editor.

Een link toevoegen en wijzigen of de link verwijderen Een link toevoegen en wijzigen of de link verwijderen

Wanneer je op deze knop hebt gedrukt kom je terecht in een pop-up.

Linken naar een bestand

Hoe maak je een link naar een bestand in het CMS?Om te linken naar het bestand moet je eerst jouw bestand op de server gezet hebben. De meest eenvoudige manier om dit te doen is om in de pop-up naar het tabje 'upload' te gaan. Hier klik je op 'bestand kiezen' en kies je het bestand op jouw computer dat je wilt gebruiken op de pagina. Klik vervolgens op 'naar server verzenden' om het bestand op de server te zetten.

Zodra het bestand op de server staat kun je het bestand toevoegen aan jouw link. Ga hiervoor terug naar het tabje 'linkomschrijving' en klik op 'bladeren op server'. Een nieuwe pop-up wordt geopend met hierin een aantal mappen (links). Deze pop-up noemen we de CK-finder, hier staan alle bestanden. Om een PDF, Word document of Excel document toe te voegen klik je tussen de mappen op 'files'. Kies vervolgens het bestand dat je wilt gebruiken voor jouw link.

Als laatste is het verstandig om onder het tabje 'doelvenster' (in de eerste pop-up) te kiezen voor de optie 'nieuw venster (_blank)'. Dit zorgt ervoor dat het bestand in een nieuw tabblad wordt geopend.

Tip: maak mapjes aan in de CK-editor om jouw bestanden te ordenen en later beter terug te kunnen vinden.

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op