Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Hoe kan ik pagina's toevoegen, bewerken of verwijderen?

Jouw website bestaat uit een stel pagina's, zoals bijvoorbeeld de homepagina, over ons pagina en de contactpagina. Deze pagina's kun je zelf bewerken, toevoegen en verwijderen. Dit doe je allemaal onder het kopje 'Pagina's', deze vind je in de linkerkolom van het CMS. Als je hierop klikt, zie je dat er onderscheid wordt gemaakt tussen de hoofdstructuur en extra pagina's. Als je naar de hoofdstructuur gaat, zie je dat daar al jouw hoofd- en subpagina's staan. 

Pagina's toevoegen

Weergave van het CMS wanneer je een pagina toevoegtJe kunt hier een pagina toevoegen door op de groene knop 'Toevoegen' te klikken, rechtsboven in beeld. Vervolgens kom je terecht bij de algemene gegevens van een (nu nog) lege pagina. Weten wat er precies bij deze gegevens ingevuld moet worden? Hieronder lees je er alles over. Als je de gegevens hebt ingevuld en opgeslagen, heb je een pagina aangemaakt. 

Nadat je een pagina hebt aangemaakt komt de pagina onderaan in jouw menu-structuur te staan. Om deze naar de juiste plek te verplaatsen maak je gebruik van de pijltjes in de pagina module. Met deze pijltjes verplaats je de pagina omhoog of omlaag in de menu-structuur.

Algemene gegevens

Weergave:

 

Hier kun je kiezen of je pagina wel óf niet zichtbaar mag zijn in het menu. Kies je hier voor 'Niet zichtbaar', dan kan je pagina alsnog gevonden worden en je kunt er nog steeds naar linken. Hij staat dan alleen niet meer in het menu. 

Niveau:

 

In dit veld kies je op welke plaats jouw nieuwe pagina moet komen te staan. Hiermee bepaal je dus ook hoe jouw menu eruit komt te zien. Wanneer je een hoofdpagina wilt maken laat je dit veld op 'Hoofdpagina' staan. Als je een 'subpagina' wilt aanmaken selecteer je de pagina waar deze nieuwe pagina onder moet komen te staan. Je kunt pas een subpagina maken als je een hoofdpagina hebt aangemaakt. Dit kan je zo vaak doen als dat jij nodig vindt.

Pagina type:  

Hier kun je, afhankelijk van de voor jou ontwikkelde modules, een type pagina selecteren. Je kunt hierbij denken aan een nieuwspagina of een portfolio pagina. Wanneer je geen 'type' aan je pagina wilt koppelen blijft dit een 'standaard pagina'. Lees er hier meer over.

Locatie:

 

Hier vul je in of jouw pagina in het primaire of in het secundaire menu moet komen. Het primaire menu wordt standaard bovenin de menubalk getoond van jouw website. Kies je voor het secundaire menu, dan wordt dit menu-item alleen getoond als je deze uitklapt via het hamburgermenu die dan rechts naast de primaire menu-items komt te staan. 

Naam:

 

Hier vul je de naam van jouw nieuwe pagina in. Wat je hier invult verschijnt ook automatisch als titel en URL (de velden ernaast). Deze naam zal verschijnen in de menu structuur van jouw website. Maak deze naam niet te lang, anders neemt dit te veel ruimte in beslag in je menubalk. 

Titel:

 

De titel wordt automatisch ingevuld als je de naam invult, maar je kunt hem altijd wijzigen. De titel zie je terug als je met je muis over het menu-item navigeert en wordt ook gebruikt door zoekmachines zoals Google of Bing.

URL:

 

De URL is het adres van de pagina, dat de browser gebruikt om jouw pagina te vinden (bijvoorbeeld 'https://www.jouwwebsite.nl/pagina/'). De naamgeving van de URL kun je zelf bepalen. Wat je hier invult is wat er achter jouw domeinnaam wordt toegevoegd, (in dit voorbeeld zou dit dus 'pagina' zijn).

 

 

Let op! Omdat het adres van een pagina uniek is, kunnen twee pagina's niet dezelfde URL hebben. De browser kan immers maar een pagina tegelijk laten zien. Zorg er dus voor dat elke URL die je opgeeft uniek is.

Opmaak:

 

Hier kun je kiezen of je ruimte wil laten voor een rechterkolom, je kunt hier bijvoorbeeld een submenu tonen in het geval dat je meerdere subpagina's onder een hoofdpagina hebt gemaakt. Wat je in de rechterkolom toont, kun je beheren onder het tabje 'Sidebar'. Kies je bij deze optie toch voor 'Volledige breedte', dan wordt de content over de volledige breedte getoond en wordt eventuele content die je onder het tabje 'Sidebar' in de rechterkolom hebt gezet, overschreven. 

Geavanceerd

   
Robots:   Je kunt hier kiezen of je een pagina op 'indexeren' of 'niet indexeren' zet, oftewel je bepaalt hier of zoekmachines de desbetreffende pagina mogen vinden. 
Externe link:   Door een externe link op een menu-item te plaatsen, kun je bezoekers naar een pagina (binnen of buiten je website) sturen. Het invullen van content op deze pagina heeft dus geen zin, aangezien je bezoekers naar een andere URL doorstuurt. 
Bullet counter in menu-item:   Met de bullet counter kun je een cijfer boven een menu-item zetten. Stel bijvoorbeeld dat je 5 vacatures op je websites hebt staan. Dan kun je een '5' invullen bij het bewerken van de pagina 'Vacatures'. Bezoekers zien dan direct hoeveel openstaande vacatures je hebt staan.

Header

Boven de meeste homepagina's (en soms ook boven vervolgpagina's) staat een grote introductie foto. Deze foto noemen we een 'header'. Om een header toe te voegen, klik je op 'Widget toevoegen'. De content van jouw website wordt immers opgebouwd met widgets, zo ook de header. Kies het headertype en vul een eventuele (pre-)titel, de afbeelding en eventuele knoppen in. 

Tip: Als je wil dat er meerdere foto's in je header rouleren, dan kun je binnen dezelfde header-widget op 'Toevoegen' klikken om nog een foto (en eventuele titels en knoppen) toe te voegen. 

Inhoud

Of je een pagina nou opbouwt met tekst, fotoseries, downloads of andere widgets, je bouwt de content van een pagina altijd op bij het tabje 'Inhoud'. Meer weten over hoe je een pagina opbouwt met widgets? Lees er hier meer over.

Sidebar

Wanneer je de opmaak van een pagina op 'Met rechterkolom' zet, kun je in de sidebar ook widgets laten zien. Een widget die altijd in de sidebar staat, is het submenu. Deze wordt alleen getoond wanneer er één of meerdere subpagina's zijn. Je kunt echter ook een call-to-action- of tekstwidget toevoegen als je op 'Widget toevoegen' klikt. 

Footer

Onderaan alle pagina's, behalve de homepagina, staan 'breadcrumbs'. Dit is een soort virtueel kruimelspoor voor je bezoekers en deze staan altijd op een vaste plek boven de footer. Widgets die je onder het tabje 'Inhoud' plaatst, zullen dus altijd boven de breadcrumbs geplaatst worden. Wil je dat een widget rechtstreeks tegen de footer aan wordt geplaatst en dus onder de breadcrumbs geplaatst wordt? Dat is bij de meeste widgets mogelijk. Je voegt deze dan toe door onder het tabje 'Footer' op 'Widget toevoegen' te klikken. 

Zoekmachine gegevens

Het laatste tabje, de zoekmachine gegevens, is een tabje waar extra gegevens instaan voor zoekmachines. Meer weten over zoekmachine gegevens en waarom en hoe je deze in moet vullen? Lees er hier meer over.

Goed om te weten; wanneer je een meertalige website hebt, zetten we onder dit tabje ook de mogelijkheid om de pagina's in verschillende talen aan elkaar te koppelen. Je kunt dan bijvoorbeeld aangeven wat de Engelse, Nederlandse en Franse contactpagina's zijn. Zo komt iemand die op de Engelse contactpagina zit en overschakelt naar de Nederlandse website, op de Nederlandse contactpagina terecht in plaats van de Nederlandse homepagina. Je kunt je wellicht voorstellen dat dit voor bezoekers van jouw website gebruiksvriendelijker is. 

Andere velden die weleens onder dit tabje te vinden zijn, zijn de extra gegevens voor social media. Als je een webpagina op social media deelt, krijg je namelijk een OG (Open Graph) image met een titel en omschrijving. Deze is standaard voor jouw hele website hetzelfde en wordt automatisch opgehaald. Mocht je per pagina in willen stellen welke foto, titel en omschrijving er wordt getoond bij het delen van een pagina, dan doen we een update waardoor je deze velden per pagina in kunt vullen en dan kun je deze velden ook vinden onder het tabje 'Zoekmachine gegevens'.

Extra pagina’s

Nu je weet hoe je pagina's aanpast in de hoofdstructuur, is het goed om te weten dat je de extra pagina's op dezelfde manier aan kunt passen, echter zijn dit pagina's die je waarschijnlijk minder vaak aan zult hoeven passen. Bij de extra pagina’s kun je de sitemap en wellicht een privacyverklaring vinden. Dit zijn pagina’s die niet in het menu getoond worden, maar in de footer onderaan je website. Om via het CMS bij de extra pagina's van je website te komen, ga je weer in het linker menu in het CMS naar 'Pagina's' en dit keer klik je op 'Extra pagina's'. 

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op