Staat uw vraag er niet tussen? 035-52 51 676 support@websteen.nl

Wat zet ik in de voorwaarden?

Zoals de naam al verklapt, de algemene voorwaarden zijn de voorwaarden over een overeenkomst van jouw bedrijf. Hoewel de algemene voorwaarden niet verplicht zijn, is het soms toch handig om deze voorwaarden online te hebben staan. In de privacyverklaring, die vaak wél verplicht is, zou je namelijk ook kunnen verwijzen naar de voorwaarden. Met de algemene voorwaarden kan je de risico's beperken, jezelf en de klant nog een beetje beter beschermen.

De algemene voorwaarden schrijven

In de voorwaarden omschrijf je welke rechten en plichten jij en je klant hebben. Hierdoor weten alle partijen precies waar ze aan toe zijn. Zorg ervoor dat je de voorwaarden meteen goed opstelt, hierdoor beperk je de risico's voor als er wat aan de hand is. Een aantal onderwerpen waar over je zou kunnen schrijven zijn:

  • De beperking van de aansprakelijkheid (deze kun je nooit helemaal weghalen, maar je kunt jezelf een beetje beschermen)
  • Bij een kortere betalingstermijn dan de wettelijk vastgestelde betalingstermijn voor facturen (30 dagen)
  • Wanneer je eigendomsvoorbehoud wilt hebben over de geleverde dienst
  • De garantie bij verkoop aan consumenten en ondernemers

Meer informatie

De voorwaarden schrijven ligt soms wat ingewikkelder, wil je meer weten? Kijk dan even bij het ondernemersplein van de KvK.

Meer informatie over de voorwaarden

Andere veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht?
Neem contact met ons op